onsdag 8 augusti 2018

Det händer saker, som våra politiker inte trodde skulle kunna hända

.
Ingen skall vara omedveten om att desinformation är en viktig del i vad de politiska partierna presenterar för svenska folket. Alla är lika goda kålsupare och genom retorik görs avart till vitt och tvärtom. Det är upp till var och en att försöka ta reda på om det som sagts är sant eller inte. Men det som retar upp folk mest, är när partierna framhåller sig själva som de som uträttat mest. Det finns ingenting att skryta över när det gäller hur vårt land blivit, men mycket våra politiker borde skämmas över.

Om det är någonting folk tror på så är det i alla fall sina ögon och det de kan se med egna ögon stämmer inte med vad våra politiker säger. Det är ett allvarligt problem, eftersom det är så många saker som negativt påverkat alldeles för många av landets invånare.

Just nu står torkan och att en stor del av avlånga land brandhärjats i fokus, vad nästa katastrof blir är vi lyckligt omedvetna om. Att ha beredskap för eventuella katastrofer är en form av försäkring, men i tider då ingenting händer är det en onödig kostnad och pengarna behövs till skattesänkningar med mera. Det är mycket som setts som onödiga kostnader och andra saker som ansetts viktigare av makthavande politiker.

När kommunerna övertog ansvaret för skolan, hängde de makthavande upp sig på vad de uppfattade som betald fritid. Ingen politiker förstod att lärares arbetstid inte slutade när lektionerna gjorde det. Samma sak med ambulanspersonal som de makthavande fick för sig fick betalt för att sova sig igenom nattskiften.

Bakom all denna idioti finns politiska företrädare som ständigt hänvisar till att ha vänt på alla stenar för att spara pengar. Under stenar finns småkryp, men om de tittat upp hade de sett att alla som vände på stenarna kostade pengar, kanske till och med mer än vad de eventuellt hittade. Det är stenvändare det måste sparas in på.

Torkan och skogsbränderna innebär inte bara personliga förluster, det betyder också ett inkomstbortfall för staten i form av skatteintäkter. Det har fått oppositionspartierna att kritisera nuvarande regering, men inte minst Alliansens medlemmar glömmer bort att deras skattesänkningar har stor del i att vårt land inte har någon katastrofberedskap. Inte några trygghetsförsäkringar värda namnet heller för den delen.

Alla akuta problem är någonting som skulle ha förebyggts för länge sedan, istället har de sopats under mattan eller helt setts som att det inte var någon brådska att ta itu med dem. Att förebygga kommande problem ger kortsiktigt inga politiska poäng, det gäller att sätta  sprätt på pengar som i alla fall sympatisörerna får glädje av.  

Så här inför valet är det inte högerkrafter som är det stora hotet för invånarna, det är att den demokrati vi sägs ha inte fungerar. I folkets ögon har vi istället fått någonting som inte kan kallas för annat än orättvis makt. Det är vad i demokratisk ordning fattade beslut övergått till att bli. 
När det skall sparas pengar inom det privata näringslivet är det administrationen som är minst lönsam och därför bantas ner. Inom de offentliga verksamheterna ökar administrationen vilket kan vara en förklaring till att pengarna har svårt att räcka till att anställa nödvändig personal.

Att spara pengar på personal som utför vad verksamheterna är till för medför på kort sikt en inbesparing som sedan blir betydligt dyrare än tidigare. Det visar inte minst kostnader för inhyrd personal. Personal som tidigare i många fall varit anställda inom de offentliga verksamheterna, men på grund av urusel personalpolitik hoppat av. Vad våra politiska makthavare hållit på med är att göra två flugor på smällen, som farsan brukade säga. Det har blivit fler "flugor" som svärmar runt maten istället för tvärtom.

Verkar som om de politiska ledningarna som fungerar som chefer över anställda chefer, inte vet vad ordet rationalisering betyder. Det sitter i väggarna att om inte skattepengarna räcker måste skatterna höjas, tänk om det privata näringslivet skulle fungera efter samma regler. Nåja, tänker man efter så fungerar elmarknaden efter samma principer som politiska beslut, behövs pengar hittar man på avgifter för kommande behov. Hur kunde beslutsfattarna vara så dumma att de gav monopol till privata ägare, för någonting alla måste ha, kosta vad det kosta vill.

Till en viss smärtgräns naturligtvis, sedan blir de makthavande tvingade att endera ta tillbaka eller skapa lagar som förhindrar de privata ägarna att skinna invånarna. Duktiga lobbyister som grundlurade våra politiker skrattade säkert hela vägen till banken. Att konkurrens ger lägre priser gäller bara i vissa fall, i vårt land blir det dyrare. Det är inte bara elen som blivit dyrare, en bilbesiktning kostar i dag nästan dubbelt så mycket, det var knappast vad våra politiker trodde.

När folk ser att hur än våra politiska makthavare försöker så blir det fel, blir det invånarna som tvingas sätta ner foten. Som det ser ut är det vad valet nästa månad kommer att handla om, för det är svårt att hitta något parti som ser till invånarnas bästa. Man kan förstå de som ser det som lönlöst att rösta och därför inte kommer att göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar