fredag 28 maj 2021

Man kan inte vara alla till lags.

Man kan inte vara alla till lags, var det en ordförande som sa på ett möte där en het fråga diskuterats och som han avbrutit genom att slå klubban i bordet. Det är många om budet vem eller vilka skall vara till lags i vårt land, men det finns ingen som slår klubban i bordet..

Den politiska maktkampen kan inte ses som annat än en parodi på hur ett land skall styras. Ja, styras är fel ord, hur de politiska företrädarna på bästa sätt försöker fördela landets skatteinkomster skall det vara. 


Ingen kan påstå att de lyckats ens komma i närheten av hur det egentligen skall gå till. En liten klick människor där inbördes beundran frodas kläcker dumma förslag om hur de vill ha det. Men alla tycker ju inte lika tack och lov och börjar nu högljutt protestera efter att tidigare inte sagt till på skarpen   


Partiledare slår sig för bröstet trots att en förkrossande majoritet inte sympatiserar med dem. Värst i det fallet är MP:s språkrör. Egentligen ett hån mot svenska folket när företrädare för partier med runt nittiofem procent av väljarna emot sig, kräver att just det de anser vara viktigt skall genomföras.


Det största partiet har tre fjärdedelar av väljarna emot sig, vilket knappast ger utrymme för att vara sina väljare till lags. Ingen blir klok vilken grupp socialdemokrater vänder sig till, men det lutar åt medelklassen.


Medelklassen är en hotad grupp när de smarta maskinerna kommer att ta överi stor utsträckning. Den redan tidigare stora gruppen väljare som inget parti tycks bry sig om arbetslösa, sjuka, pensionärer och lågavlönade. Antalet i dessa grupper växerhela tiden, det är märkligt hur våra politiker tänker.


Naturligtvis kan inte något parti göra någonting åt det för broarna bakåt är brända. Det har folk i gemen insett och just därför står partierna  och stampar på samma fläck. Eller har lyckats göra det än så länge med små variationer på grund av de övrigas svaghet.


Det går inte att skylla på invånarna att det blivit så här, vilket betyder att någonting är allvarligt fel med det politiska maktsystemet. Ett system SD kritiserat och därmed fått sympatisörer. Men även SD suktar efter makt och att gå hand i hand med M och Kd kommer säkert att göra många besvikna.


Kvar är ju motståndet mot invandring förstås, men även M, Kd och även lilla L har sällat sig till den åsikten. Migration är ett känsligt ämne just nu men det har inte Löfven fattat.  


Egentligen inte så svårt att förstå, Löfven lovar och säger saker ingen blir klok på. SD däremot säger vad många i tysthet tycker och tänker vilket naturligtvis drar till sig dessa människor. Men för SD skulle partiet hamna i ett helt annat läge om de fick vara med och driva igenom sina förslag. Ganska snabbt skulle antalet sympatisörer drastiskt minska, det går inte att vara alla till lags.


Nu har M och Kd tydligen kommit underfund med att det finns betydligt fler människor än vad de ens kunnat tänka sig som är emot att människor från andra länder och kulturer kommit till vårt land. Ändå är det inte haken som man brukar säga, det är de sociala och ekonomiska orättvisorna. Det är båda dessa partiers akilleshäl. 


Vad de politiska partierna inte insett är att nutidsmänniskan är bättre informerad än invånarna någonsin varit. Men visst har de som nu insett att migrationen är ett hot mot vad deras skatter är avsedda för höjt rösten. Ett växande antal vill inte dela med sig av det de med sina skatter skall ha i utbyte i form av samhällsservice. 


Tror knappast något land skulle ta emot svenskar om de inte kan göra rätt för sig. Politiska uttalanden om att många har humanitära skäl faller på sin egen orimlighet eftersom en stor del av de som kommit hit måste ses som ekonomiska flyktingar. Det har kostat tiotusentals kronor att komma till vårt land.


Någon kontroll på arbetsinvandring tycks inte ha funnits och finns fortfarande inte. Många av dem som kommit till vårt land är troligen utsända av regeringar eller internationella stöldligor. Tillsammans me de unga gangsters som det vimlar av har vårt land blivit en krutdurk.


Kan förstå om många av de utländska kriminella ser det som att stjäla godis från barn, risken att åka fast är minimal. Precis som folk frågar sig vart alla skattepengar tar vägen är det många som funderar över vad våra politiker egentligen är till för. Inte verkar de vara till för sina väljare i alla fall om man ser till hur vårt land blivit. 


Det kommer troligen att bli nästa stora kris i vårt land.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar