fredag 21 april 2017

Låt utvecklingen ta timeout.

Många saker dyker bara upp i huvudet, andra ligger och gror en längre tid. Man försöker förstå det som händer, när man väl gjort det förstår man också vad som orsakat det hela. Ja, utgår man ifrån i alla fall att man gör. Men det finns hela tiden ett antal okänd faktorer att räkna med, nämligen våra politiker. Ingen blir klok på de beslut som fattas, de saknar både rim och reson.

Hur politiker i alla läger kan bortförklara varför pensionärer ska betala högre skatt än de som arbetar finns det ingen rim och reson i. Anledningen till denna orättvisa är jobbskatteavdraget och pensionärer kan inte få detta avdrag därför att de inte jobbar. Hur en så kallad folkvald företrädare kan tänka så idiotiskt är en gåta.

Märker mer och mer av den rörelse som är emot arbetslinjen, att tvinga folk i arbete genom ekonomisk bestraffning är inte speciellt klokt. Allt fler söker ett alternativ till det samhälle vi fått, men som en majoritet av invånarna inte vill ha. Tiden fram till valet nästa höst blir intressant, eftersom både KD och MP nu är på fallrepet.

Vad man kan förstå är det storstadsborna som sviker, det är ju där majoriteten av MP:s väljargrupp varit störst. Det finns inte många Miljöpartister på mindre orter ute i landet av förklarliga skäl. Alla skattepålagor på bilismen drabbar små orter och glesbygder, där behövs bilen för att kunna bo kvar.

Än så länge har våra politiker lyckats hålla storstadsborna på tämligen gott humör, men det behövs så lite för att misshaga även dem. Sjukvården är just nu i blickfånget, eller snarare det urusla vård storstäderna kan erbjuda sina invånare. Folk som tidigare trott att det som händer ute i landet inte händer i storstäder har fått tänka om.

När Bensinmackar, affärer, banker och postkontor försvunnit i glesbygder, har dessa storstadsbor ryckt på axlarna och tyckt att de som bor kvar på dessa orter får skylla sig själva. De har aldrig lagt sig i att rovdjuren har bättre skydd, än de människor som bor på landsbygden.

 En dag svänger det naturligtvis, så är det alltid. Och det kan gå fortare än någon anar. Efter många om och men ska vi nu bygga upp vårt försvar igen, men det är inte lika lätt att bygga upp vår självhushållning. Vad händer den dag det gapar tomt på hyllorna i våra butiker på grund av att andra länder själva behöver sina produkter? Så långt har ingen tänkt.

Efter valet i Turkiet kan vad som helst hända. En enväldig ledare lika oberäknelig som Donald Trump kan ställa till med vad som helst. Vem vågar eller vill turista i Turkiet efter det här? Med nästan hälften av väljarna emot sig, hur stor är inte risken för ett inbördeskrig. Och det skulle verkligen skaka om vår del av världen.

För EU måste det vara en mardröm, på samma sätt som valet i Frankrike kan bli det. Det en gång enade Europa håller på att splittras och det hela började med att England inte längre vill vara med. Anledningen för många engelsmän var att EU lade sig i för mycket, det har vi även hört här hemma. Nackdelarna har framträtt tydligare än fördelarna för "vanligt" folk.

Det är samma sak med den Svenska modellen, som uppvisat brister som inte kan skylas över. Den passar inte in i det moderna samhälle som växt fram och samma sak gäller vårt politiska styrelsesätt. Det har varit viktigare att bygga upp ett kontrollsamhälle, än att anpassa samhället efter invånarnas behov.

När allt fler drabbas av orättvisor hamnar våra politiker i skottgluggen. Vad kan de göra, egentligen? Inte mycket om ska se verkligheten i vitögat, allt har blivit en koloss på lerfötter. Det blir så när byråkratin tar överhanden, en byråkrati som likt amöbor förökar sig själva. Och det är skattebetalarna som får stå för de ständigt ökande kostnaderna.

Har med intresse följt den kritik som blir alltmer kritisk till FN:s klimatpanel IPCC:s Hypotes om koldioxidens påverkan på klimatet. En klimatpanel som styrs av politiker och anställda utan erforderlig kompetens. Donald Trump kanske har rätt i att strunta i vad som sägs om koldioxiden, ingen vet vilken nytta alla miljöavgifter har för vår miljö, det mesta försvinner i den allmänna budgeten.

Många länder har medvetet utnyttjat miljöhotet för att kunna beskatta sina invånare, det börjar bli en kostnadsfråga även för länders regeringar. Vad händer om vi istället för en global uppvärmning går in i en kallare period? Enligt trovärdiga bedömare är den chansen större än en global uppvärmning. Människan borde ha lärt sig att inte försöka tygla naturkrafter och tidscyklar. Att miljön mår sämre beror enbart på människans sätt att leva, vilket tyvärr länders regeringar får ta på sig skulden för.

Låt utvecklingen ta timeout och ge människan en chans att pusta ut och tänka över hur de verkligen vill leva. Det enda hårt arbetande människor i dag gör, är att göra de rika rikare. Vi har snart nått taket för vad som är möjligt att suga ut av invånarna, vad som sedan händer har ingen den minsta aning om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar