måndag 26 februari 2018

Det är de som vänder på alla stenar som måste bort, det är de som kostar pengar.

Har hört många spydiga kommentarer om den globala uppvärmningen i dag. Och värre blir det väl i morgon efter det ymniga snöfall jag kan se utanför fönstret. Kaos på vägarna och tåg som inte klarar av ett normalt snöfall beror antagligen på att de styrande trott att de kalla vintrarna var över och det som måste bekämpas är ett varmare klimat. Skulle inte förvåna om många människor i Italien med flera länder runt Medelhavet, börjar bli lika skeptiska mot global uppvärmning som många svenskar blivit efter den här vintern.

Här hemma rullar det på som vanligt, eller snarare rullar det på allt saktare. Åtminstone inom sjukvården där vårdköerna växer. Det som händer i vårt land kan inte ses som annat än ett haveri. Vad det är som orsakat att skolan, sjukvården och polisen hamnat i kris inser alla utom våra politiker, det är den politiska styrningen som fått oss att hamna i diket trots rak bred väg.

Vem som har haft sista ordet i det som regeringen ställt till med blir ingen klok på, men det borde vara Stefan Löfven. Bristen på fingertoppskänsla lyser igenom och ingen tycks veta vad som gäller eller inte. Efter de krav LO kommit med borde trygghetsförsäkringarna och de sämst ställda grupperna prioriteras, alldeles för många lever som fattiga i dag.

Jag blir inte heller klok på om Löfven med flera ledande socialdemokrater har ett eget hemkok som ideologi, för den är definitivt inte socialdemokratisk. Löfven ses av många gamla garvade politiker som en katt bland hermelinerna, han vet inte hur den politiska slipstenen ska dras. Om så varit fallet skulle knappast MP och V fått vara med och bestämma.

Ingen gråsosse kunde ens ana, att Löfven som högsta ansvarig skulle godkänna, att pengar går före människors väl och ve. Vad som skett är nämligen att  vi blivit ett som många känner det människofientligt land, på grund av det som sker vid Försäkringskassan.

Med den politik som förts riskerar Socialdemokraterna ett svidande nederlag vid valet i höst. Inte för att Moderaterna och övriga partier i Alliansen kan regera bättre, utan för att de i regeringsställning är piskade av ett allt otåligare folk att inte göra det sämre. Det om något bevisar att det politiska styrelsesätt vi har inte fungerar i ett modernt samhälle.

Jag avundas inte politiker som kommer att tvingas försöka förklara, att de inte riktigt vet vad de håller på med. De är människor som blivit ansvariga för någonting de inte har utbildning och kompetens för. Deras direktiv som ska utföras av de viktiga funktionerna i vårt land, präglas av den ideologi de känner sig tvingade att följa.

Med det är så vårt politiska styrelsesätt fungerar, de utsedda företrädarna måste därför förlita sig till personer som har kunskaper och kunnande. Men även där brister det betänkligt, egentligen borde en regering ha statsvetare och välrenommerade nationalekonomer till hjälp, men då skulle de inte få igenom sina förslag till förändring av vårt samhälle.

Läste en artikel om en dansk socialdemokrat som varnade för invandring redan på åttiotalet och som då stämplades som rasist. Nu har denne man fått upprättelse av partiet, han hade varit långt före sin tid. Vi kommer alldeles säkert att se en vändning under galgen även av svenska socialdemokrater, invandring och flyktingmottagning har spårat ur.

Att flyktingar tar sig till vårt land beror på att Europeiska länder plundrat flyktingarnas länder kunde jag läsa i en artikel. Just nu plundras både företag och privatpersoner i vårt land, ska vi se oss om efter att flytta till ett annat land? Den som skrivit artikeln har visserligen förstått vad det handlar om, men ändå missförstått hela saken.

Det är våra media som måste visa modet att skriva och berätta om vad som orsakat mycket av de problem vi nu har fått på halsen. Varför inte öppet säga att våra politiker inte fattade vad de pratade om, när flyktingar skulle tas emot med öppna armar och svenska folket skulle öppna sina hjärtan. När de kommit var det inte längre regeringens eller riksdagens bord, kommunerna skulle se till att ta emot alla dessa flyktingar.

Om inte Löfven begriper att det inte är de rika som klagar över hur det blivit, utan helt vanliga människor som fått uppleva nackdelarna, bör han gå tillbaka till sitt fackliga jobb. Någon rådgivare åt de stora företagen som Göran Persson med flera blivit, kommer han knappast att bli. Oavsett om han vill eller inte, måste han före valet tala öppet om vad flyktingmottagningen ställt till med för invånarna. Det är nämligen de som får stå för notan.

Kunde läsa om massuppsägningar vid Sahlgrenska sjukhuset där avdelningar skulle slås ihop på grund av personalbrist. Det här är följden av den kritik som kommit från personal vid sjukhusen under flera år, de politiska ledningarna inom landstingen har gömt sig på sina kontor och överlåtit åt anställda chefer att räta upp det hela. Det är de politiska ledningarna som orsakat att det blivit så här, inte anställda chefer som styrs av direktiv de måste följa.

Alla offentliga verksamheter är någonting svenska folket betalar skatt för att ska fungera. Under många år har det från många håll krävts att landstingen läggs ner och staten ska ta över. Det är inte så man kan få det att fungera, det gäller att ta bort de politiska ledningarna och anställa människor som kan organisera och lyssna till hur de som utför jobben vill ha det.

När det klagas på vinster i välfärden är det de enorma förlusterna inom de offentliga verksamheterna som ska diskuteras. Vad är det som orsakar att kostnaderna är mycket högre för de offentliga verksamheterna? Till våra politiker, sluta vända på alla stenar för att spara kostnader, det är alla stenvändare som måste bort, för att kunna anställa och betala behövlig personal. Men det har de säkert själva kommit underfund med och kämpar med näbbar och klor för att det inte ska ske någon förändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar