fredag 15 november 2019

Den som slänger skit i fläkten, blir själv nerstänkt.


Våldet eskalerar och polis och myndigheter är låsta till händer och fötter av sekretesslagar och straffrihet för omyndiga unga förbrytare. Det parti som tydligen blockerar en snabb förändring är MP, vars medverkan i regeringen måste ses som en samhällsfara. Inget parti har ställt till med så mycket elände för svenska folket och då inte minst de svaga grupperna. Det är dags att MP skickas ut i kylan.

Många äldre svär ve och förbannelse över de fördyringar MP orsakat genom miljöskatter och miljöavgifter som tär hårt på deras ynkliga pensioner. Det är människan som måste stå i centrum för beslut, inte vad som kan komma att hända med vår miljö. Människan lever nu och har bara ett liv, jorden kommer antagligen att leva några miljontals år ytterligare. Om inte våra politiker insett det skall de inte heller säga sig företräda invånarna.

Det politiska maktsystemet är föråldrat och överlever än så länge bara på det politiskt uppbyggda kontrollsystemet som är så korrumperat att det inte längre har något existensberättigande. Att det blivit så beror på makthavande politikers inkompetens och handlingsförlamning när det uppstår en kris. Vi har sett det hända i flera fall, men med den nuvarande ökande kriminaliteten är det uppenbart för alla.

Snart har säkert Annie Lööf fått kalla fötter eftersom värnskatten som varit hennes skötebarn och som gått före brottsbekämpning ifrågasätts. Konsekvenserna av det har hon inte reflekterat över men det gynnar knappast partiet att hålla fast vid den politik C nu har. Förvånansvärt att de fyra partierna kan samsas när MP finns med i bilden, är det våld som nu händer det som spräcker överenskommelsen?

Jag tror det, för det gäller politisk överlevnad eftersom allt som nu händer gynnar SD. Allt som sker spelar SD i händerna och de behöver inte ens yttra sig om det som händer. De har ju redan för flera år sedan varnat för den här utvecklingen och kan säga: Vad var det vi sa!

Kristersson vädrar morgonluft med all rätt, ingen klappar händerna åt regeringens agerande precis. Misstroendeförklaring mot de två av de största stolpskotten i regeringen skapade bara rubriker, ingenting mer. Det är en uselt sammansatt regering som inte får någonting vettigt ur händerna, det bästa vore att vi får ett nyval även om det på nytt blir ett kaos. men partierna borde ha lärt sig läxan och börjar samarbeta för landet och invånarnas skull, annars sitter de själva löst.

För Löfven är det bara att bita i det sura äpplet och erkänna att svenska folkets vilja är att SD får vara med i beslutsprocesserna, allt annat är odemokratiskt. Den som kastar skit i fläkten blir själv nerstänkt brukar man säga. Inom politiken kallas de retorik när de i själva verket vänder svart till vitt och tvärtom, men istället för retorik är det nu mest pajkastning. Skit samma vad det kallas men alla blir nerstänkta av pajer också om de slängs i fläkten.

Man kan förstå att folk tröttnat och ingen politiker kan skylla ifrån sig eftersom de varit med om att skapa det samhälle som nu skrämmer allt fler. Det är ingen idé att i efterhand tala om vad som skulle ha gjorts, den dagen kommer när de ansvariga får stå till svars för det. Det är politiska beslut som skapat samhällsklyftor istället för att ena ett folk.

Hörde inrikesministern säga att om några år har vi fler poliser, det skulle ha sagts för fem år sedan så hade dessa poliser förhoppningsvis funnits på gatorna nu när de behövs. Några visionärer är knappast våra politiker, men duktiga att hänvisa till statistik de kan läsa i form av tårtbitar. Men statistik är någonting som hänt så det blir en eftersläpning som förvärras i den demokratiska processen som det kallas.

Med de löner poliserna har kommer säkert de rutinerade att jobba inom säkerhetsbolag inom kort. Varför jobba åt en arbetsgivare som erbjuder usla arbetsförhållanden och löner? En dag kanske till och med de politiska makthavarna inser att det största problemet för att få vårt land att fungera igen är ledningen. Politiskt tillsatta chefer utses efter hur duktiga byråkrater de är och är totalt okunniga om de verksamheter de skall ansvara för.

Lärare, läkare, sjuksköterskor och poliser på "golvet" och ute i verkligheten är de som bäst kan komma på lösningar, men de styrs istället av politiska ledningar med inkompetenta personer utsedda av respektive partier. Är huvudet dumt får kroppen lida sa man förr och visst är det så. I vårt land tycks dumhet premieras, på annat sätt kan man inte tolka när politiker eller byråkrater som inte håller måttet ändå blir försörjda av invånarna.

Våra politiker borde ta till sig följande citat av Zarathustra: Är du tveksam om en handling är god eller dålig så avstå från den. Eller gör de kanske det och det är därför ingenting händer. Istället för fatta nödvändiga beslut,  är det mycket lättare att tillsätta en utredning så att allt går politiskt korrekt till. Det gäller ju att rädda ansiktet även om det går åt helsike.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar