fredag 22 november 2019

Kunde inte se det här komma, det bara kom.

Råheten som präglar de ungas sätt att uttrycka sig mot varandra tycks vara en del av det råare samhälle vi fått. Barnfattigdomen i vårt land är ett faktum och det i ett land som säger sig vara rikt. Många av dessa med fattiga föräldrar hånas för att de inte bär märkeskläder eller en häftig telefon med obegränsad surf. Man kan förstå hur de fattiga barnen känner sig när klasskamrater kommer till skolan i nya mopedbilar och de själva på en cykel som sett sina bästa dagar.

Redan som ung upplever barnen de orättvisor son finns i vårt samhälle och kommer att bära det med sig genom livet. Utslagning sker redan under de viktigaste åren i barnens liv istället för att skapa framtidstro. En fråga om drömmar om ett yrke eller ett jobb till dessa ungdomar kan utmynna i svaret: Socialfall. Det är ju vad som väntar ungdomar med usla avgångsbetyg av skilda anledningar, men i alldeles för många fall för att de  inte kan läsa och skriva.

Under åren har politiska beslut format landet till att bli människofientligt, det är helt andra saker som går i första hand. Om politikerna undviker att se de mänskliga problem som finns går vi mot ett samhälle ingen vill ha. När politiker talar om snabbtåg istället för de mänskliga problem som finns, undergräver de vikten av sina uppdrag som företrädare för väljarna.

Vad bryr sig gamla, sjuka och långtidsarbetslösa om snabbgående tåg när de själva tvingas vända på pengarna för att ha mat på bordet, medicin för sina sjukdomar eller gå med tandvärk därför att det inte finns pengar till ett tandläkarbesök. Det är sorgligt nog den verklighet många lever i, långt från den levnadsstandard politikers väl tilltagna löner och pensioner kan gotta sig åt.

Om inte våra politiker ser vardagsproblemen för en stor del av invånarna kan de inte heller fatta rätt beslut när det gäller vårt samhälles framtid. Som det blivit är våra politiker hästlängder efter hur illa samhället de varit med om att skapa fungerar, de kunde inte ens ana vilka konsekvenser besluten kunde innebära för en stor del av invånarna. Det är först när våldet blivit ett storstadsproblem som det anses vara akut och det måste ageras, det som händer i övrigt i vårt land lämnas utan intresse.

Den situation landet hamnat i kräver handlingskraftiga beslutsfattare, oppositionen kan knappast klaga om regeringen tar i med hårdhandskarna. Men det är inte bara våldet och den ökade brottsligheten, statens kassa används till så mycket annat än vad skattepengarna är avsedda för. Sida har under många år varit ett sorgebarn där biståndspengar hamnat i fel fickor, det är dags att det kassaflödes stoppas under en tid framåt för pengarna behövs i vårt eget land.

Vi har blivit ett överbefolkat land och inom några år kan det vara så illa att vårt land behöver bistånd från andra länder, EU har knappast förståelse för hur ett rikt land kunnat hamna på dekis, trots att de klappat Löfven på huvudet och talat om hur duktig vårt land varit att ta emot flyktingar och yrkeskriminella. Kan förstå om de kriminella upplever det som att ha hamnat i en godisbutik där det bara är att ta för sig.

Det handlar om välorganiserade ligor som har mer resurser än polisen både vad gäller teknisk utrustning och pengar. För de organiserade ligorna är det som att stjäla godis av barnungar, risken att bli tagna av polisen är försvinnande liten. Vårt land inbjuder till att utländska ligor smugglar det som genom skatter blivit för dyrt, nämligen sprit och cigaretter. Enbart på detta förlorar staten enormt med pengar.

Friskolorna börjar det nu skrivas artiklar om, hur lättlurade svenska myndigheter är men inte minst hur godtrogna de politiska makthavarna är. Det är dags att staten tar tillbaka ansvaret över skolan och stoppar penningflödet till privata aktörer. Lärarna vid de privata skolorna måste ju ha ett jobb så automatiskt kommer lärarkåren i en statlig skola att fyllas på med dessa lärare som blir övertaliga om de privata tvingas läggs ner.

Samma sak med sjukvården, lägg ner landsting och regioner och staten får stå som ansvarig. Landsting och regioner har överlevt tack vare ständiga skattehöjningar och ökning av patientavgifter. När det gäller avgifter är det enda gången patient nämns, alla sjuka har ju blivit kunder som någon idiot till byråkrat hittat på.

Om det handlar om att inte förlora ansiktet att erkänna hur allt blivit fel är det definitivt inte sådana politiker som landet behöver. Att göra om och göra rätt skulle mottas positivt av de flesta. Det gäller i allra högsta grad Försäkringskassan som inte smickrande precis ökar på antalet självmord ocg psykiska problem. Löfven verkar inte ens veta av hur illa ställt det är,  men det är ju inte ovanligt precis. Han har inte sett någonting av det som händer, varit på väg att komma.

Under det här året har SD inte ens behövt ragga sympatisörer, det har Löfven och Co försett dem med. Borde inte regeringen titta på vad konsekvenserna blivit av de beslut som fattats och istället göra tvärtom. Det kan inte bli mer fel i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar