söndag 28 februari 2021

Krisen vi nu upplever kanske vi får leva med.

 Det är inte dumt att sitta som åskådare när olika experter kämpar för att föra fram teorier om sina “älsklingar”. Det kan vara ekonomi, klimat, migration eller vad som orsakat den ökande brottsligheten. 

Kanske ser man som åskådare bättre än domaren vad som händer på planen. Men så är det med allt, med perspektiv på det som görs och sägs är det lättare att se det som är fel. Visst är det lätt att säga sig vara opartisk, men egentligen bildar man sig en egen uppfattning om hur det ska eller borde vara.


Kriser har världen fått uppleva så långt tillbaka vi vet, nu varnar en professor som kartlagt tio tusen års kriser, att fem helvetiska år väntar. Han hade rätt om 2020, men vi får verkligen hoppas han har fel den här gången. Det räcker mer än väl den kris som pågår.


Men egentligen har mänskligheten bäddat för det här, allt miljötänkande har märkligt nog gjort de rika rikare och de fattiga fattigare. Miljöhotet finns fortfarande kvar, eller ska man säga klimatförändringen? Vad det handlar om är vad som skett många gånger tidigare, vad dessa klimatförändringar än berodde på hade de ingenting med dagens miljöbovar att göra.


Världens befolkning har blivit alldeles för stor enligt trovärdiga personer, det finns säkert oskrivna lagar för jordens överlevnad ingen brytt sig om att ta reda på. Der kanske inte räcker med en pandemi, det måste komma flera som reducerar jordens befolkning. Dödligheten inte viruset kan åstadkomma, klarar säkert svälten av. 


Men miljötänkandet har inte bara gjort de fattiga fattigare utan också fått människor att tänka på annat än de akuta samhällsproblem som finns. Miljöskatter och avgifter är bara kaffepengar för de rika, för det fattiga ryker både mat, medicin, läkar- och tandläkarbesök. Är det inte dags att vi räddar människan i första hand före klimatet?


Om nu den här professorn har rätt, hur blir det då med alla elbilar, vindsnurror och förnybar energi? Någon måste köpa det som produceras, men om folk inte har råd brakar allt samman. Vi har hög biltäthet men om folk tvingas ställa av den gamla bilen eller barnfamiljer andrabilen, finns inga pengar att subventionera elfordon med.


Det skulle försvinna en massa pengar för staten som tidigare kunnat ta från det folk betalar in i fordonsskatter som egentligen är till för bättre vägar. I det stora område i vårt land som på grund av klimatet inte kan använda ett elfordon, har redan nu så usla vägar att folk tvingas använda fyrhjulingar på sommaren och snöskoter på vintern.


Det är inte bara gemene man som ska önska att professorn har fel, regeringen måste nog gå ner på sina bara knän och be att han inte har rätt. Nu tänker säkert någon att så jäklig kan väl ändå inte verkligheten bli? Jodå, tyvärr är det precis vad verkligheten kan vara och har så varit sedan tidernas begynnelse. 


Lagar är till för att kringgås lär någon sagt, men de naturlagar som existerar kan inte kringgås, ändå är det precis vad människan försöker göra. Du skall inga andra gudar ha än mig fick jag som pojkspoling lära mig. Hur jag än försöker begriper jag inte vilken gud som är den rätta eftersom det finns så många. Men det är klart, den mest dyrkade i vår moderna värld är Mammon. 


Kanske behövdes pandemin som en väckarklocka för människorna att inte låta företrädare få makt att styra över dem. I ett land som vårt som visat sig vara det mest oorganiserade av så kallade i-länder, är det alldeles åt helsike. Gång på gång visar det sig att de offentliga verksamheterna inte är synkroniserade och kan därför inte byta information.


I en datoriserad värld är det naturligtvis ett svaghetstecken, men inte förvånande eftersom inte ens landets statsminister vet hur man handlar på nätet. Många av de som säger sig företräda sina väljare har svårt att hantera sin egen privata ekonomi, men ändå skall de på bästa sätt förvalta invånarnas skattemiljarder. Det är vad deras uppdrag går ut på.


Under pandemin har riksdagen trots allt hankat sig fram med reducerat antal ledamöter, det har inte gått sämre än tidigare så det är dags att halvera riksdagen till att börja med.. Varför skall svenska folket betala höga arvoden till personer som bara är med som utfyllnad och ja-sägare till vad de olika partiledningarna anser det skall vara.


I takt med de förändringar vårt land genomgår framstår våra politiker som löjeväckande. Det går inte att ta dessa allvarliga personer på allvar, de är skrattretande inkompetenta och skäms inte över att visa det öppet. De har inga bättre kunskaper än invånarna som helhet, men har ändå tagit på sig att lösa de komplexa problem vårt land står inför.


Dumdristighet kan man kalla det, men för svenska folket har de blivit en belastning, både ekonomiskt och genom de beslut som fattas. För att invånarna skall kunna få sina röster hörda måste politiken återgå till att bli ideell, hungriga vargar jagar bäst. Vad vi nu har är mätta och dästa och förvissade om att kunna njuta av en väl tilltagen pension.


Politik skall inte vara en skyddad verkstad, den skall konkurrensutsättas på samma villkor som gäller samhället i övrigt. Som det nu är har vi välbetalda människor som kan göra misstag utan att straffas för det. Det har blivit en skammens land vi lever i, men de som säger sig ha ansvaret skäms inte alls.


Våra så kallade politiska företrädare är ingenting annat än förvaltare av invånarnas pengar. Inte till att bestämma hur invånarna skall leva, det är någonting varje individ själv måste få bestämma. När de som vill bestämma inte kan det, drabbar det invånarna som är deras arbetsgivare. Någon gång måste våra politiker inse det.


Till våra politiker vill jag därför rikta ord ur Koranen: Ni äro besatta av snikenhet efter mer och mer tills ni sänks i era gravar … men på den dagen skall man fråga eder vad ni hava gjort med livets gåvor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar