fredag 13 februari 2015

Håller våra politiker på att trolla bort sig själva?

Det som nu händer ute i världen, tycks inte oroa våra politiker, de har fullt upp med akuta problem i vårt land. Lättaste sättet för Migrationsverket (och därmed även regeringen) är att lasta över problemen på kommunerna ute i landet. Råkade läsa för ett tag sedan att små orter fått ta emot flyktingar så att de mer än fördubblat invånarantalet. På kort sikt antagligen inte något stort problem, men hur kommer dessa små orter att se ut om några år? Och hur kommer de kommunernas redan nu ansträngda ekonomi att se ut?

EU försöker som vanligt lägga sig i det de välbetalda delagaterna inte begriper sig på. Eftersom de dessutom är skakade efter valet i Grekland, verkar det som att paniken är nära. När nu även Greenspan uttalat sig om att det finns en risk för Grexit, det vill säga att Grekland lämnar EU, gungar det verkligen under fötterna på EU topparna. Greenspan hade visserligen fel när det gällde krisen 2008, men det kan ju hända att han har rätt nu.

Med det finns så många hot mot den ekonomiska stabiliteten. Nu börjar också den stora flyktingströmmen bli oroande och kostsam för många länder. Alla har blivit inblandade på något sätt. Men med en växande rörelse som ser faran i att antalet islamister växer, blir det svårt att övertala regeringar att ta emot flyktingar.

Att motståndet mot fanatiska islamister har spridits som en löpeld, beror naturligtvis på hur IS rekryterat folk till och med i vårt land. Det finns tydligen infiltratörer för att även göra vårt land till en islamistisk stat genom våld och terror. Eftersom det är svårt att skilja på flyktingar och infiltratörer, kommer det att vara ett problem som regeringen får svårt att lösa.

Vad värre är, flyktingarna används i en propaganda för att tjäna pengar. Det har blivit en lukrativ bransch för många att öppna flyktingboenden och lycksökarnas skara växer. Bostäder är ju en bristvara även för de som bott i landet sedan barnsben, men de kan inte betala de ockerhyror som figurerar när det gäller flyktingar.

Ofta hör man på gatan människor som säger att SD haft rätt hela tiden, att flyktingmottagningen gått över styr för länge sedan. Och kanske är det så, våra politiker saknar i alla fall kunskaper om hur saker och ting måste organiseras. Det som nu händer är ju ingenting de varit förberedda på.

Vad de lärt sig om vad politik handlar om, är bara hur viktig  makten är för att kunna styra människors liv i rätt riktning. Att förändra efter den politisiska ideologin, inte efter de behov som finns att förbättra för invånarna. Men det finns ett stort problem för de styrande makthavarna, det som kallas marknaden går inte att styra. Tvärtom styrs de makthavande av den så kallade marknaden, som regerar med det maktspråk de har genom sina ständigt svällande bankkonton.

Här hemma sitter våra politiker och försöker klura ut hur nya jobb ska kunna skapas. Genom att satsa några miljarder kanske tio tusen meningslösa jobb kan skapas, men ingen vet hur många jobb inom våra stora företag som kan försvinna. Våra stora globala företag är helt i händerna på vad som sker ute i världen och kan bara följa med och försöka göra sitt bästa.

Våra politiker talar om den svenska modellen som någonting fantastiskt, men den har blivit så plottrig efter EU beslut som inte alls passat in, att det hela nu mer liknar en buskisföreställning. Våra svenska politiker bryter i okunskap mot en massa regler som EU beslutat. Det betyder att våra politiker inte fattat att självbestämmanderätten är rejält urholkad.

Vad som däremot tycks ha gått upp för både KD, FP, men även C, är den enorma flyktingmottagningens påverkan på vårt land och dess befolkning. Det kostar också enormt med pengar och de måste tas från den gemensamma kassan. Visserligen är det bara fråga om försiktiga trevare för att pejla läget, men det är i alla fall en öppning.

Och visst är det ett stort problem för många av landets invånare. Allt det här händer ju i en tid då det inte finns pengar till att pensionärer får vad de betalat in för att få på ålderns höst. En långvarig sjukdom kan få privatekonomin att haverera, precis som de som drabbas av arbetslöshet. De pengar som kommer in i form av skatter och avgifter, räcker inte ens till det invånarna betalt för att få.

Nåja, tydligen är det inte längre politiskt korrekt att hålla tyst om invandring och flyktingmottagning, det finns bara ett parti som drar nytta av det. Småpartierna lever farligt, nu gäller det att fånga upp en del av de missnöjda för att hålla sig över spärren. Att inte agera nu utgör ett hot mot hela det politiska etablissemanget.

Hur kommer vår stabila ekonomi att se ut inom bara ett halvår? Magdalena Anderssons undanglidande att svara på frågor skapar oro om framtiden. Det finns fler frågor om hur våra politiker ska kunna lotsa vårt land för att undvika en stupkant, än vad våra politiker kan svara på. Ju längre tiden går, desto färre lösningar finns att ta till. Med den beslutsvånda som finns att ta tag i de minst sagt otäcka frågorna om invandring och flyktingmottagning, växer missnöjet hos invånarna varje dag.

Det finns också en gräns för hur de sämst ställda i vårt land kan behandlas, den gränsen har passerats och skapat en så stor splittring att det är irreparabelt. Man kunde se hur det påverkat förtroendet för de gamla partierna vid senaste valet och värre kommer det säkert att bli. Det politiska trixandet kan ha gått så långt, att politikerna trollar bort sig själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar