söndag 27 oktober 2013

Att vara politisk korrekt, vad innebär det?

Någonting en partiledare eller politiska makthavare måste ha är ledaregenskaper, läste jag för någon dag sedan. Kanske är det så, för leder man en fårskock, behövs de egenskaperna. Men om partiledaren råkar bli statsminister, ska inte ledaregenskaperna användas på svenska folket. Som förtroendevald lyder helt andra premisser, att vara lyhörd för hur folket vill att deras samhälle ska se ut och fungera.
Ett fungerande och rättvist samhälle, är vad de flesta vill ha, men det har vi inte nu. Tvärtom har regeringsbeslut skapat ett omänskligt samhälle som skördar offer och skapar mänskligt lidande. Det beror på att de politiska företrädarna, numera ser invånarna som intäkter och kostnader.
En regering som sitter och räknar hur mycket en sjuk eller arbetslös kostar, måste också se över vad de själva kostar. De är en större börda för invånarna än de sjuka och arbetslösa. Precis som allting blivit siffror som sedan överförs till statistik, ska svenska folket kunna se hur stor tårtbit kostnaderna för politiker är.
Var det bara tomt prat från statsministern, att alla ska vara med och att alla är lika mycket värda? Om så är fallet måste politiker behandlas lika som alla andra. Som det blivit genom regeringens hårda linje, är sjuka och arbetslösa inte värda ett ruttet lingon, alltså är de själva värda lika mycket.
För gemene man ter sig många politiska beslut som obegripliga, genom att de inte är verklighetsförankrade. Vårt lands stora problem är att det inte finns pengar, för att ta hand om de sjuka på ett sätt som gör det möjligt att de kan tillfriskna. Det är så det ser ut inom våra landsting, orsaken till penningbristen är alldeles för höga kostnader. Ansvariga för det är de politiska ledningarna, orsaken borde vara regeringens uppgift att ta reda på. Det kanske visar sig att det inte är de sjuka som ska göras till syndabockar, utan de ansvariga för landstingen.
Arbetslösheten är ett kapitel för sig och att skapa nya arbeten, är ett område där politiker är maktlösa. När man hör politiker säga att den offentliga sektorn (med det menar de kommuner och landsting) ska kunna anställa en stor del, inser man att de sannerligen är fullständigt okunniga om vem som får stå för notan. Men en regering ger sig inte på de lokala politikerna ute i landet, det är inte politiskt korrekt.
Men att vara politiskt korrekt, vad är det? Är det samma sak som att sätta invånarna och deras behov i första rummet? Naturligtvis inte, det är en form av hederskodex politiker emellan, att hålla varandra om ryggen när det börjar blåsa snålt. Visst kommer det in några nya "arbetskompisar" efter varje val, men de får snabbt fått lära sig vad som gäller, att man måste hålla ihop. Men så hände det som aldrig skulle kunna hända i vårt land.  
Hur ska det vara möjligt att blunda för att hundratusentals väljare sympatiserar med ett parti, som vill ta upp det tabubelagda ämnet invandring och flyktingmottagning? Finns det verkligen så många som är rasister? Knappast troligt, men partiledarna i de gamla etablerade partier har hanterat det hela otroligt klantigt. De gjorde som de alltid gjort och gaddade ihop sig för att tala om för folk att så gör man inte i vårt land.
Det går inte att tala om för ett folk hur de ska tycka och tänka i känsliga frågor, man beslutar helt enkelt att det ska göras en folkomröstning. Det är inte svårare än det var att göra en kärnkraftsomröstning, men för många minst lika viktig. Oavsett resultatet kan regeringen efter en folkomröstning luta sig tillbaka och säga: Folket har bestämt. Det är så det ska fungera i en demokrati.
Men så fungerar det inte inom svensk politik, de förutsätter att svenska folket ska foga sig i fattade beslut. Det är inte bara fruktansvärt dumt, sådana uttalanden idiotförklarar de som har en annan åsikt. Jag tror många politiker skulle bli lika chockade som jag, om de skulle höra, hur många som kommer att utnyttja sin rätt att påverka politiken anonymt vid nästa val.  
En stor del av dessa kommer att visa sitt missnöje med de gamla partierna, det har alltså ingenting med rasism och utlänningshat att göra. Däremot är det många äldre som känner misstänksamhet, men även rädsla mot alla de främmande människor som ändrat gatubilden på deras orter. Allra värst är det på de små orterna, där människor varit vana att se samma ansikten dag efter dag. De gamla välkända ansiktena har ersatts av nytillkomna som inte bara ser annorlunda ut, utan också ljudligt talar ett helt främmande språk. Därför kan man inte kalla dessa människor för rasister, de är bara vanligt folk som ser sina samhällen förändras till oigenkännlighet. 
Ingen regering har vågat ta tag i det problemet. Inte heller förklarat varför så många får komma hit. Vad regeringar under åren gjort är att säga: Vi vet bäst vad som måste göras och ni ska inte ha fördomar mot de som kommer till oss. Jösses, fördomar har de allra flesta, inte minst vår regering. Hur ska man annars tolka att regeringen anser att de sjuka inte alls sjuka, de bara inbillar sig. Den som kan ta sig ur sängen på morgonen, kan också gå till jobbet. De arbetslösa är lata, de måste lära sig att alla måste arbeta. Med vad är andras problem och inte regeringens, eftersom de inte kan skapa nya riktiga jobb.
Vad regeringen anser om de som kommit upp i åren behövs inte ens nämnas. Men de som fortfarande är klara i huvudet, har lärt sig vad som sätter skräck i de gamla etablerade partierna och det kommer de att utnyttja. Sanna mina ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar