fredag 11 april 2014

Var finns politiker med sunt förnuft?

De Nya Moderaterna har sannerligen visat, att det går verkligen att få de i vanliga fall fogliga svenskarna att bli heligt förbannade. Det dyrbara samhällsexperimentet jobblinjen har skördat många offer, frågan är om det kanske rent av kan ses som dödsstöten för det gamla politiska etablissemanget.
Visst fick olyckskorparna rätt när de varnade för konsekvenserna av den borgerliga regeringens förda politik. Allt satsades på en teori som var fullkomligt oprövad,  men det visste ju inte svenska folket. De som arbetade fick mer i plånboken och så långt var allt frid och fröjd.
Men så började oroväckande rapporter presenteras i våra media, människor började fara illa och fattigdomen spreds skrämmande fort. Enormt med pengar östes ut för att hålla de arbetslösa sysselsatta, men nya jobb lyste med sin frånvaro. Att kaxigt lova skapa nya jobb men bli smärtsamt medveten om att politiker inte kan göra det, vittnar om övermod att kunna klara av det andra inte kan eller har kunnat.
Nu väntar en fantastisk upprustning av allt som inte underhållits eller förnyats under många år. Enbart upprustningen av de livsfarliga järnvägsspåren kommer att kosta enormt med miljarder och som grädde på moset är skolan och vården i kris. Kärva tider väntar svenska folket.
Inte undra på att när Borg viftade med vårproppen, fick folk en känsla av att nu har bottenproppen ryckts ur på vår stolta skuta. Innan någon hann ropa: Alle man till pumparna, lugnades de med att skutan  tätats med cigarretter och  bottenproppen ersatts av en snusdosa.

Nu presenterar även Socialdemokraterna skattehöjningar som ska råda bot på det elände den borgerliga regeringen skapat. Men vilket parti kommer att lova en nedrustning av byråkratin, som skulle innebära att skatter inte behöver höjas? Landets invånare har inte råd med att både betala EU och dessutom en enorm mängd politiker och byråkrater. 
Var finns politiker med sunt förnuft?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar