fredag 16 oktober 2020

Dags för Löfven och regeringen att avgå.

 De flesta har säkert hört socialdemokratiska företrädare säga att partiet är det enda som kan regera. En myt som skapats efter ett långt regeringsinnehav men även som styrande i kommuner och regioner ute i landet. Det är ingen imponerande meritlista partiet kan hänvisa till, varken på riksnivå eller ute i landets kommuner och regioner. 


På riksnivå kan man tydligt se bristerna, det har blivit ett parti som skyller ifrån sig istället för att ta ansvar. Har full förståelse för att Morgan Johansson förhalar det som skulle beslutats om för många år sedan, att tjänstemannaansvaret återinförs. Det är inte invånarna som skall betala för politiska företrädares misstag och slösande med pengar.

.

Vår statsminister är ute på tunn is och det knakar i vilken riktning han än försöker ta sig fram. Risken finns att han snart ligger i en vak och ropar på hjälp, men folk viftar avvärjande att den risken vill de inte ta och själva dras med ner i djupet. 


Den ständigt förmanande Löfrven borde aldrig ha gett sig ut på den tunna isen, utan istället tagit den säkra vägen. En säker väg hade varit att lyssna på vad de svagare grupperna har att säga. En stor del av vårt lands invånare ligger under EU:s fattigdomsgräns men även strax över. Alla dessa känner sig överkörda av de beslut som fattats och ser ingen ljusning.


Alla dessa människor är potentiella väljare för det parti som inser att någonting måste göras nu, de kan inte vänta i flera år. Det är nu alla dessa människor känner hopplöshet när de måste vända på varje krona, men samtidigt kan läsa om att antalet rika ökar i vårt land. Det har blivit så att de svaga grupperna som inte har råd med de fördyringar många beslut orsakar, men tvingas se på när de rika får skattelättnader.


Det här är naturligtvis en krutdurk regeringen men även de övriga partierna satt sig själva på, en dag går någon och viftar med en röd flagga och ropar: Tänt var det här. Och smällen kommer att drabba hela det politiska etablissemanget. 


Vad kommer det att betyda när vårt land som nation blir fattigare? Det behöver nödvändigtvis inte bli sämre eftersom det skulle medföra att hela vår enorma administration måste bantas. Statliga verk och offentliga verksamheter måste drivas rationellt av kompetenta människor vana att hantera komplexa problem.


Rationaliseringar skulle ha gjort för länge sedan, istället har administrationen inom staten och de offentliga verksamheterna växt. Var finns partiet som vill rädda människorna från en väntande katastrof? Den klimatförändring det hotas med upplevde de i dag gamla på fyrtiotalet, men då var det kylan som lamslog vårt land. 


Varför skall de gamla efter ett långt liv betala för någonting som antagligen kommer att visa sig att någonting som hänt åtskilliga hundratals år tillbaka i tiden händer igen. Vi borde oroa oss mer för att solen mister sin kraft, utan den försvinner allt på vår jord. 


Miljön, utrotningshotade rovdjur, djurens vänner med mera är tydligen betydligt trevligare att engagera sig i än människor som är precis lika utsatta som det fanatiker av alla der slag ständigt försvarar och demonstrerar för. Utan de svaga gruppernas skatter skulle inte dessa fanatiker kunna göra sina röster hörda.


Eftersom vi inte längre kan anses vara en demokrati kan vi nu jämföra oss med en bananrepublik och det har blivit jungelns lag som gäller. De som kan roffar nu åt sig så mycket det går eftersom de insett att det hela inte kommer att hålla i längden. Varken vårt styrelsesätt eller landets ekonomi.


De uttalanden som säger att en finanskris inte kan hända, är de som är mest oroliga för att det skall hända. Alla tecken finns där och det är bara en fråga om när det skall hända, inte om det skall hända. Pandemin blev långt mer segdragen än de flesta tänkt sig och fortfarande kan vi inte se slutet, vilket gör att många stora företag nu landsätter plan B.


De har insett att det stora antalet arbetslösa och permitterade blivit så många att konsumtionen kommer att påverkas flera år framåt. De flesta nationer kommer att bli betydligt fattigare och det blir länder med lägst fasta kostnader som kommer att återhämta sig först. Men det talas redan från ekonomiska experters håll att det kommer att ta många år att reparera den skada pandemin orsakat.


För vårt lands del är det oroande eftersom vi inte ens i högkonjunktur kunde bekämpa varken fattigdom eller ökande brottsligheten. Det har nu gått så långt att även där handlar det om flera år att få kontroll över de kriminella. Har en känsla av att den svarta marknaden omsätter miljardbelopp som kan få vår finansminister att gråta.


Om och när nästa kris händer måste vi ha en stark regering, inte den världsfrånvända vi har i dag. Socialdemokratin som en gång växte sig stor på sin ideologi, har lyckats spoliera den totalt och saknar idag en egen ideologi. Vems eller vilket partis ideologi som styr besluten har invånarna svårt att fatta, det är inte en med svenska folkets bästa för ögonen.


Det bästa för landet och invånarna är om Löfven och regeringen avgår innan det blir sämre än det nu är. Varför inte öppet erkänna att alla problem växt regeringen över huvudet. De kriminella ligorna som blir fler, en sjukvård och skola som snart inte är värda namnen. Inga positiva saker har hänt under de sex år Löfven lett regeringen, tvärtom har det undan för undan blivit värre.


Ett gammalt talesätt är skomakare bliv vid din läst, Löfven har tagit på sig ett uppdrag han inte är kvalificerad för, så enkelt är det. Kanske finns någon annan politiker i vårt land som gör det, men jag tvivlar. Men som det nu ser ut skulle inte en haverikommission vara fel, eller att det utses en förmyndare för regeringen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar