söndag 18 maj 2014

Dagligen ges bevis på, att dumheten styr.

Vinner de rödgröna valet, ska MP se till, att vårt land går i spetsen för att lära andra länder hur man kan rädda vår miljö. Receptet är enkelt, se till att alla miljöbovar får betala. Ingen tycks ens tänka på att det var miljötänkandet och fördyrade kostnader som företagen numera måste ta hänsyn till som orsakade den globala krisen. Att det övergick i en ekonomisk kris var konsekvensen av det. Vem som fått betala det hela vet vi, i slutändan är det alltid kunderna, företagen klarar sig nästan alltid.
Men visst satte miljökraven fart på företagen, men inte som tänkt var. Vad som hände var att de stora företagen helt enkelt  flyttade tillverkningen till länder som fullständigt struntar i hur miljön mår. Det hela gick snabbt och innan vi visste ordet av, var massvis med människor arbetslösa. Som vanligt när människan ska hjälpa till uppstår snedeffekter, som förvärrar istället för förbättrar.
Men resultatet har blivit uselt, både för vår miljö och människorna. Förnybar energi skulle skapa massvis med nya jobb. Naturligtvis blev det inte så, istället visade sig miljökrav påverka den globala ekonomin. Man skulle kunna tro att alla de som vill rädda vår miljö tänker långsiktigt, men så är det tyvärr inte. Pang på rödbetan bara, istället för att gå långsamt fram.
Handlandet försvaras med argument och tvetydiga fakta som vanliga människor inte begriper. För den vanliga människan som tvingas gå till jobbet vare sig de är friska eller inte, gäller att tjäna pengar för att överleva. Pengar är viktiga för alla, inte minst för de fattiga. Det är de fattiga som drabbas allra värst av nya pålagor för att rädda vår miljö, det får naturligtvis följdverkningar på ett eller annat sätt.
Någonting som tystats ner är skövlingen av regnskogar, som sägs vara jordens reningsverk. Varför har inte miljöorganisationerna försökt stoppa skövlingen av regnskogar? Finns det en koppling mellan skövlingen av regnskogar och de de nya våldsamma naturfenomen som skapar förödelse i många länder? Ingen vetenskapsman kan påstå att skövlingen av regnskogar inte påverkar vår miljö, de skulle då inte vara trovärdiga.
Som gammal man är jag trött på allt tal om att rädda vår miljö, varje försök skapar bara följdproblem som inte kunnat förutses. Men någonting som kan förutses är att den globala ekonomin blir lidande. Man kan också räkna med att arbetslösheten ökar, mycket av den arbetslöshet som finns i industriländerna i dag, är ett resultat av det hysteriska miljötänkandet.
Läste en forskare som ansåg att den bästa lösningen att minska luftföroreningarna var att plantera lövträd. Naturligtvis är den lösningen alldeles för enkel, även om det skulle innebära att massvis med människor skulle få ett jobb. Den enkla lösningen skulle för all del ta död på miljörörelserna som vill slås mot motordrivna fordon och kärnkraftverk, men det kan de flesta stå ut med
Läste att någon hotellkedja ska sluta med produkter som innehåller palmolja. Som skäl angavs att regnskogar skövlas till förmån för nya och lönsamma planteringar. Tror inte folk i allmänhet skulle sakna palmolja, så varför inte förbjuda det helt och hållet. Antagligen skulle det stoppa de girigas skövling av regnskogar, bara genom en så enkelt åtgärd.
Det finns ingen gräns för vad giriga personer och företag kan göra, även om det på sikt kan innebära jordens undergång. De räknar kallt med att när den dagen inträffar, är de för länge sedan döda. Men fram till dess, kan de vältra sig i pengar. Det är en av nackdelarna med att vi inte har ett evigt liv, för om så var fallet skulle människan leva helt annorlunda.
Men nu är det som det är och antagligen tvingas människorna i vår globala värld att samarbeta för att alla ska ha det så bra som möjligt. Det är alltid de fattiga som skapar de rikas enorma förmögenheter, om de inte skulle behöva jobba skulle de rika stå där med lång näsa. Vi får se vilket land som kommer att gå i spetsen för att pengarna fördelas rättvist.
Men vis av hur det blir när människan ska rädda både det ena och det andra, vet man att det aldrig resulterar i det sätt som var tänkt. Så kommer det säkert också att bli med förnybar energi och ersättningar för bensin och diesel. Vindsnurror har en kort livslängd och vad de ställer till för skada för både djur- och växtlig vet vi inte. Däremot vet vi att en växande rovdjursstam skapar problem för både tamdjur och människor, den frågan kommer att hetta till framöver..
Det sägs att människan är den intelligentaste varelsen på vår jord, varför är det då de minst intelligenta av dessa, som lyckas göra sin röst hörd? Dagligen ges bevis på, att dumheten styr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar