måndag 19 maj 2014

Har en stor del av svenska folket fått nog?

Har en stor del av svenska folket fått nog? Tja, det verkar inte bättre. Vårt samhälle har blivit för stökigt och bökigt, det mesta verkar hänga i en lös tråd. Inte minst då vad våra politiker ska göra för att få fason på ett land där det mesta är på väg att falla sönder och samman. Tyvärr många av landets invånare också.
Kan det vara så att det enorma nyhetsflödet, har en negativ inverkan på människorna? Kan det vara så att det blir för mycket, att det är svårt att ta till sig det som skrivs och sägs? Det har ju faktiskt blivit så att morgontidningarna, inte har en chans att vara först med annat än lokala nyheter. Man får väl se det som att det inte händer så mycket lokalt, eftersom det är riksnyheterna som dominerar i dessa tidningar.
Nyheter är färskvara, ändå ältas de i repris många gånger per dag. Om det bäddas in någon färsk nyhet är de svåra att ta till sig, eftersom hjärnan registrerat att det där har jag hört och sett tidigare. Alla nyhetsprogrammen under dagen har alltså en avtrubbande effekt. Kanske just det är meningen, att folket ska bli avtrubbat och inte uppmärksamma förändringar förrän det är för sent.
En förändring som oroar är mediebevakningen av extrema unga vänsteranhängares aggressiva agerande mot SD:s torgmöten. Ja, en del uppmanar att vända ryggen till. Att de själva vänder ryggen mot verkligheten kommer de att märka när de blir äldre. Det är ju så livet fungerar, värderingar nyggs upp genom erfarenhet. Man få väl se det som att de unga inte är medvetna om att det de gör inte bara är dumt, det är odemokratiskt. Precis som de uttrycker sin åsikt i tron att den är den rätta, har andra rätt att göra samma sak. Om inte kan det hela leda till allvarliga konsekvenser.
Att det blivit så här får de gamla etablerade partierna ta på sig, de har smutskastat istället för att neutralisera SD genom beslut som tagit udden av SD:s planhalva, den kollapsade invandringspolitiken. Den som skriker högst har ingenting att säga, men paniken spred sig när SD:s framgång, fick de en gång så säkra förtroendeuppdragen att försvinna för partikamrater och jobbarkompisar från övriga partier.
När nu även FI bankar på riksdagsdörren, börjar det verkligen osa katt. Det är ju mandaten som är viktigast för att få igenom hjärtefrågorna för partierna, annars blir det bara att sitta och kohandla för att komma fram till beslut. Att bara ha runt trettio procent är inte tillräckligt för att anse sig ha mandat att bestämma.
Glädjande nog upplever jag det som att svenska folket har uppmärksammat det här. Det är folket som har makten i sin hand, inte våra så kallade folkvalda. Rent ut sagt idiotiska beslut, har gjort att till och med de äldre, inte håller inne med vad de tycker och tänker. De nöjer sig inte heller med hur andra bestämt att det ska vara och fogar sig i det.
Antagligen har jag inte varit tillräckligt uppmärksam tidigare, för det senaste halvåret har jag lagt märke till, att väldigt många är missnöjda med sina dagstidningar. Missnöjet riktar sig mot både abonnemangspriset  och läsvärdet. Tidningarna anses inte värda sitt pris, den åsikten hör man ofta från de äldre trogna tidningsläsarna.
Satsningen på digitala upplagor, med påföljd att många äldre måste betala för någonting de inte kan eller vill tillgodogöra sig, kommer att påverka papperstidningarna. De flesta äldre prenumererar troget på sin tidning av gammal vana, men ändå kanske mest för dödsannonserna. Hörde från en äldre person att han inte skulle förnya sin prenumeration, om någon dör får jag höra det i alla fall, sa han.
Utveckling kan samtidigt innebära att vi gör oss av med någonting värdefullt, det ägnas inte en tanke. Inte heller att människan behöver känna trygghet, helst att det ska vara som det alltid varit, annars byggs det upp en oro som är svår att hantera. Det finns en övertro på att människan är anpassningsbar till förändringar, att det är fel bevisas först när människan fått nog.
Har vi börjat nå den gränsen? Att människorna tröttnat på alla förändringar som visat sig leda till ett samhälle ingen vill ha? Det verkar så om man lyssnar på vad folk säger. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar