fredag 13 november 2015

Hur har svenska folket kunnat bli så grundlurade?



Fredagen den trettonde, en grå, disig och knappast upplyftande dag. Kanske är det vädret som gjort mig på uselt humör, men snarare är det nog det eländes elände som drabbat vårt land och som man påminns om varje dag. Efter valet när MP fick en plats att leka i regeringen, var det många som inte trodde det kunde bli värre. Men det har det blivit, på alla sätt.

Att locka väljare är betydligt lättare än man kan tro, det gäller att satsa på det folk vill ha. Det är inte så dumt att bara satsa på ett fåtal saker som många av invånarna anser viktiga. Bra mycket bättre än när politiker vill spänna över hela fältet och det mesta blir kattskit eller halvmesyrer. Det är väl så man kan förklara SD:s framgång. Det är inte mycket de vill ändra på, men det är vad allt fler vill höra.

Svenska regeringar har sedan Palmes tid sökt uppmärksamhet genom de mest underliga saker. Att erkänna Palestina var någonting ingen blev klok på, vad hade det med vårt land att göra? Vi hade nog med problem redan när den nya regeringen tillträdde och att då blanda sig i utrikespolitik som inte hade någonting med svenska folket att göra, fick det många att dra åt sig öronen. Vad är det för regering vi fått?

När underligheter och beslut som rör landets invånare blir ifrågasatta, beror det på att våra politiker i sin iver att försöka styra och forma landet efter sitt eget huvud, istället skapar ett huvudlöst samhälle. Att bära huvudet under armen väcker visserligen uppmärksamhet, men inte hjälper det svenska folket.

Har hört många kommentarer efter en intervju med Åkesson i teve. Maken till reklam för SD har aldrig skådats är många överens om. SD har haft rätt hela tiden var det en äldre dam som sa, regeringen skulle ha lyssnat på dem. Vad vet gamla människor om politik, men de vet mycket om hur de själva tvingas leva i dagens samhälle.

Med den försämrade service som erbjuds invånarna, skall naturligtvis ersättningen till stat och kommuner också vara lägre. Det är ju numera en sekunda vara invånarna får, inte en förstklassig. De grupper som drabbats både ekonomiskt och genom sämre service på grund av politiska beslut, ska definitivt betala mindre. Men man kan förstå varför alla dessa människor inte får en skattesänkning, de är en mycket stor grupp som betalar högre skatt, för att de som arbetar ska få lägre. Märkligare politiskt beslut får man leta efter.

Även här har SD hittat en nisch som de andra partierna struntat i, nämligen pensionärerna. Dessutom är en majoritet av vårt lands befolkning enkla människor med enkla vanor, som därför tar till sig politiska budskap som de begriper. De bryr sig inte om debatter där pampiga politiker gör svart till vitt och tvärtom, de tittar på den verklighet som berör dem själva.

Nu har det visat sig att en stor del av arbetsmarknaden förändrats och företagen blivit så teknikberoende, att det är svårt att hitta utbildad arbetskraft. Arbetsmarknaden har alltså redan fått känning av den förändring som kommer att ske. Hur länge våra stora exportindustrier anser de kan ha kvar sin bas i vårt land är därför oviss. Precis som för alla andra, gäller det för företagen att kunna leva vidare.

Snart kommer vi från politiskt håll att höra, att företagen måste ta sitt sociala ansvar. Varför det? Att regeringar ställt till det för sig är inte deras ansvar, det är våra politiskt aktiva som tagit på sig ansvaret att leda landet på bästa sätt. Så har inte gjorts, därför har problemet för vårt land blivit att mera pengar måste komma in. De fasta kostnaderna ökar för varje år, därför måste hela den offentliga apparaten drivas enligt företagsmässiga principer, att vara lönsamma och tjäna pengar helt enkelt.

Mycket märkligt eftersom vårt land byggts upp och verksamheter skapats för att fungera som serviceorgan för invånarna. Betalningen för detta från invånarna är de skatter som betalas, de ska med andra ord ses som en avgift för den service staten, kommunerna och landstingen är skyldiga att utföra. Det är där det politiska ansvaret att pengarna förvaltas på bästa sätt kommer in i bilden. Det gäller alltså för de ansvariga att snåla in på det som inte behövs.

Numera framstår det tydligt, att det är de som varit tänkta att förvalta pengarna, som inte behövs längre. Inte alls förvånade med tanke på den tekniska utveckling vi kan se. Det finns redan i dag utvecklade system för smarta datorer, som gör det möjligt att både förvalta och fördela pengarna på för invånarna bästa sätt. Om ”olyckskorparna” får rätt, blir det precis som inom många av tillverkningsindustrierna, endast ett fåtal välutbildade blir de som ser till att allt fungerar smärtfritt.

En trolig utveckling vi kommer att få se när det gäller politiska företrädare, är att de inte kan konkurrera med intelligenta datorer. Med nya tekniker kommer det bara att behövas ett fåtal välutbildade politiska företrädare – även där behövs alltså kompetensutveckling – eller så kommer helt nya in i bilden. Synd att vi inte är i det skedet redan i dag. I dagens kaotiska läge, tänk vilken otrolig hjälp en smart dator varit, för att organisera det som genom den obefintliga politiska styrningen hotar få landet att kollapsa. Våra politiker styrs av det som händer, inte tvärt om.

Det slog mig att det här är en gammal mans tankar, trött på att försörja människor som säger sig företräda mig, men som i första hand ser till att hålla sig kvar på ett välbetalt jobb och invänta en fet pension. Ett säkerhetsnät tjänstemän, kolleger och till och med de själva varit med om att skapa, utan att fråga invånarna.

Hur tänker unga människor som framför sig har att försörja inte bara de som i dag har sitt levebröd genom politiska och byråkratiska uppdrag, utan även avdankade (genom väljarnas eller partiets försorg) fram till pensionen och sedan fram till döddagar? De unga befinner sig nu i början på det vi äldre har tvingats till och inte gått att ändra på. Det kan däremot de unga som det politiska läget ser ut i dagsläget, men de måste unisont ryta till, att nu får det vara nog.

Som jag beskriver det – att svenska folket måste betala underhållsbidrag till politiker och byråkrater – ser det inte bara ut inom de statliga verksamheterna, utan också inom kommuner och landsting. Det är nämligen så vårt politiskt skapade samhälle ser ut, därför kallas det av våra politiker för ett välfärdssamhälle. Ett samhälle skapat för en minoritet av folket som lever gott på andras bekostnad.

En tanke som slår mig när jag ser Löfven i teverutan är, hur länge kan han klara sig från en hjärtinfarkt eller rent av en stroke? Risken är överhängande med den press han har på sig. Om något skulle hända honom träder enligt de regler som finns, Åsa Romson in i hans ställe. Hon är ju faktiskt vice statsminister. Finns en mer skrämmande tanke? Ska vi utbrista: Gud bevare invånarna och vårt fäderneland?
 
Hur har svenska folket kunnat bli så grundlurade?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar