fredag 20 december 2013

Jobbskatteavdraget har visat sig vara rena lurendrejeriet.

Det drar ihop sig mot Jul och tiden räcker som vanligt inte till. Egentligen skulle jag inte gjort mig tid att skriva i dag, men jag råkade se Borg på teve som hastigast under veckan . Han är en hal människa som hela tiden glider undan. Men verkligheten tycks ha hunnit ifatt honom, nu finns ingen plats för reformer, skatteintäkterna måste öka och kostnader måste ses över.
 Men den ekonomiska politik Borg varit med om att genomföra, visar hur enkelt det är att trolla med siffror. Det han hållit på med är ingenting annat än vad som kallas kreativ bokföring, men det ska inte en regering hålla på med. Brasklappen han lämnade att ekonomin kan bli turbulent för en del länder under nästa år, får väl ses som en helgardering.
Som man måste se det, blev vårt radarpar kvar en mandatperiod för länge. Kanske hade de då sluppit vara med om hur jobbskatteavdraget kläddes av. När nu ekonomiska experter suttit och räknat, visar det sig att svenska folket betalat in mer än vad som betalats ut. De pengar som blev över har väl bekostat det svällande regeringskansliet. Det gäller att vara om sig och kring sig för att driva en egen fantasifull politik.
Nåja, äntligen är den stora bluffen med jobbskatteavdraget avslöjad. Att löntagarna själva fått betala jobbskatteavdraget, är helt i stil med hur de politiska makthavarna ser till att finansiera så kallade reformer. Sossarna använde taktiken att betala in en hundring extra och få en tjuga tillbaka i bidrag. Men det som Borg & Co gjort, är ändå i magstarkaste laget.
Massvis med människor har trott att pengarna trollats fram på helt annat sätt, de känner sig naturligtvis i dag grundlurade. Det här svindleriet har ju faktiskt lagts fram som att det är regeringen som stått för fiolerna och det ska alla som fått åtnjuta jobbskatteavdraget vara tacksamma för. Det kanske de har varit ända fram till nu, men efter avslöjandet får säkert regeringen det hett om öronen.
Kanske är det så att vi svenskar är alldeles för naiva, annars skulle inte en sådan här bluff kunna genomföras. Men naturligtvis börjar det funderas lite till mans, vad mer som regeringen lurat dem att tro på. Ser man till alla försämringar i vårt samhälle, är vi verkligen ett rikt land?
När misstron mor regeringen växer, borde det gynna oppositionen, men så verkar det inte bli. Istället är det SD som växer och de har ju ingen politik alls enligt de etablerade partierna. Men det är kanske just det som SD lockar väljare med, de kör med raka rör utan att försöka vara politiskt korrekt.
Det går inte att vifta bort SD som för att bli av med en envis fluga, det måste till att de andra partierna verkligen gör någonting. Om inte kommer SD att växa ytterligare, för det de för fram berör tydligen en stor del av befolkningen. Det gör inte löften om flera jobb, bevarandet av utrotningshotade rovdjur eller att rädda vår skraltiga miljö, eftersom det bara är försvinnande liten del av befolkningen, som verkar ha ett stort inflytande.
Vad som däremot intresserar en mycket stor del av befolkningen, är hur staten ser på pensionärer, långtidssjuka och långtidsarbetslösa och hur de ska kunna leva ett drägligt liv. Kan inte staten fördela de gemensamma medlen så att även de sämst ställa får ta del av vårt lands rikedomar, kan vi förvänta oss att missnöje förändrar det politiska landskapet. Det skulle inte skada att det görs en rejäl gallring inom vår byråkrati, i vissa fall krävs det kalhuggning. Men det är kanske det Borg ska börja titta närmare på, för skattehöjningar är impopulära i vårt land, åtminstone bland den äldre befolkningen, som beskattas in på bara skinnet.
Med det önskar jag alla en God Jul och ett Gott Nytt år. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar