tisdag 31 december 2013

Så lätt det är att bli vald att leda ett folk, men betydligt svårare att få folket med sig.

Vår statsminister har fått lära sig det som historien berättar för oss, att det är lättare att bli vald till att leda ett folk, än att få folket med sig. För att det ska lyckas fordras fingertoppskänsla, empati för de som har det svårt och att vara ödmjuk inför sin uppgift. De egenskaperna har vår statsminister saknat, därför kan han glömma drömmen om att bli landsfader.  
Moderaternas ideologi har visat sig vara förödande för många, inte minst de som drabbats av sjukdom eller blivit arbetslösa. När någonting av dessa saker drabbat familjemedlemmar, vänner och bekanta, sprids det ut bland arbetskamrater som i sin tur för det vidare. Det har gjort att ett stort antal människor insett, att det kan drabba även dem.
Inom politiken gäller det att inte göra några misstag som retar upp invånarna, men det har Moderaternas företrädare lyckats med. Ministrar som kan göra skumraskaffärer, eller som i Kristenssons fall, komma med kommentarer där förståndet måste ifrågasättas, är ingen vidare reklam för partiet. Lägger man dessutom till vår Utrikesminister, är fiaskot fullbordat.
Moderaterna har skrutit om att de är det enda partiet som kan hantera vårt lands ekonomi, men det är ytterst tveksamt. Att trolla med pengarna har de varit duktiga på, men det har de varit tvungna till, för att finansiera jobbskatteavdraget. När det trolleriet med pengar har avslöjats, vad har vår regering att skryta över? Egentligen.
Vad som hänt är egentligen upp som en sol, ner som en pannkaka. Den förda ekonomiska politiken var hållbar under några år, nu kostar den invånarna både lidande och pengar. Det blev inga nya jobb, men det var inte heller väntat. Det går nämligen inte att genom politiska beslut skapa jobb, bara skapa förutsättningar för företag.
Men en sak har i alla fall Moderaterna lyckats med och det är att SD får allt fler sympatisörer. Men det är klart, är man styv i korken men har tummen mitt i handen, kan det bli så. Det gamla uttrycket att betalar man med jordnötter får man apor vet jag inte om stämmer precis. Ja, det är väl knappast jordnötter regeringens medlemmar betalas med, men resultatet tycks ha blivit detsamma.
Det ska bli spännande att se vad som händer fram till nästa val. Kanske kommer regeringen att dela ut jordnötter istället för valfläsk. Skulle inte förvåna, men det får vi se efter att korkarna flugit i luften för att fira det nya året.
Gott Nytt År!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar