fredag 29 maj 2015

Det är våra politiker som ska skärpa sig, inte svenska folket.



Trodde aldrig att Stefan Löfven skulle kunna få mig att gapskratta, men det fick han mig verkligen att göra med sitt uttalande, att svenska folket måste skärpa till sig. Om någon ska skärpa till sig är det våra politiker, de har levt i en drömvärld alldeles för länge. Som man sår får man skörda är ett gammalt talesätt och det som nu händer med vårt land, är vad våra politiker sått.

Uttalandet visar på en total avsaknad av fingertoppskänsla och sunt förnuft, någonting som är viktigt för den som vill leka "landsfader". Skyll inte på folket att det mesta blivit fel Stefan, då har du snart inget parti att leda. Och undvik definitivt att tala om vad ungdomarna ska göra, när du själv är helt vilse i pannkakan. Våra ungdomar har insett att världen inte bara står inför en enorm teknisk utveckling – som de flesta av dem är rustade att kunna använda – utan också en samhällsförändring.

Vad som visat sig sedan regeringsövertagandet är hur gammalmodigt partiet är i sitt tänkande. Alldeles för många av de ledande inom partiet, lever fortfarande kvar i det gamla industrisamhällets tänkande. Många av partiets gamla trogna sympatisörer hade hoppats på en förnyelse, men med de värderingar som en gång fanns, ett parti för de svaga och lågavlönade grupperna.

Till och med LO är kritiskt till regeringens oförmåga att ta tag i de verkliga problemen, de som inte kan köpas för pengar och kan ses som valfläsk inför det nyval som förmodligen inte ligger så långt borta. Det är faktiskt gratis att visa folket respekt och be om ursäkt för alla politiska misstag som gjorts. Visserligen många saker som nuvarande regeringen inte ska lastas för, men nu måste ta ansvar för. Det är så det ska fungera, eftersom alla våra politiker är medskyldiga till det som blivit fel.

Men både regeringspartiernas och oppositionens lekstuga gör att ytterlighetspartierna V och SD växer. Ett nyval skulle därför kunna leda till att de övriga gamla partierna grävt sin egen grav genom den obalans som skapas. Svenska folket är inte betjänt av att de förtroendevalda tror sig vara de som sätter spelreglerna, det gör svenska folket.

Med sitt tal om solidaritet med flyktingar kommer inte minst många gamla trogna väljare att vända Stefan ryggen. De har inte råd att vara solidariska, det är de redan med barnbarn och barnbarnsbarn som går arbetslösa och behandlas illa av vårt "välfärdssamhälle". Att det är så är inget nytt, det är så det sett ut i vårt land under många år.

Som jag varit inne på tidigare är det inte våra politiker som kommer att lösa landets problem, det är den globala utvecklingen. Att regeringen oavsett vilken, tvingas anpassa sig till utvecklingen som ingen i dag kan säga någonting om. Men visst kan man ana att det även är väljarna, som kommer att se till att det sker en förändring. Den moderna människan nöjer sig inte med vänta och se, den kräver omedelbara handlingar.

Jag är rädd för att Socialdemokraterna kommer att slå ett nytt bottenrekord genom de budskap Stefan kom med på kongressen. De som gav honom applåder borde skämmas, det är ingen socialdemokratisk politik han företräder. Folk i gemen har sett alldeles för mycket av de problem som finns inom skola, vård och omsorg och insett, att dessa problem är politiskt skapade.

Samma sak gäller vårt lands förfallna vägar och järnvägar. Pengar som skulle bekostat underhåll och nybyggnationer har försnillats på samma sätt, som de pengar som snålats in på skola, vård och omsorg. Det är dags att våra politiker tar sitt sociala ansvar och återgår till de arbeten de en gång hade, för att minska de offentliga utgifterna. För det är där besparingar ska göras, inte att svenska folket ska betala för slöseriet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar