torsdag 11 december 2014

Har någon tänkt så långt, att det kan bli bara tre partier i riksdagen?

De senaste dagarna har inte bara Moderata kommunpolitiker höjt sin röst om alla de flyktingar som vi sägs ha råd att ta emot, den nya partiledaren kommer att få det hett om öronen. Den enighet man sa sig ha inom partiet håller på att rasa ihop. Men även Löfven fått problem på toppen av allt annat, nu vill LO att samarbetet med MP ska skrotas.

Det är svårt att inte imponeras av våra politikers aningslöshet och totala oförmåga att se verkligheten i ögonen. När de etablerade partierna bråkar om vems budget är bäst med utgifter för miljarder, står SD ensam och talar om att flyktingmottagningen kostar pengar vi inte har råd med. Pengarna behövs till den välfärd vi påstås ha, men många inte sett röken av.

Omedelbart regeringen tog över var ladan tom, om så var fallet kan man inte sätta sprätt på en massa pengar. En utgiftspost som invånarna reagerade mot var de miljösatsningar MP skröt om att ha fått i kompensation för att de lierade sig med sossarna. Nu börjar folk fundera om det överhuvudtaget fanns någon lada, men en kassakista måste det väl i alla fall funnits. Nåja, om den verkligen var tom, betyder det att svenska folket måste fylla på den till bristningsgränsen, det är många som ska ha betalt ur den, inte minst våra politiker i riksdagen.

Om det var ett sätt att försvara skattehöjningar för att finansiera de enorma utgifterna, var det ett stort misstag. Svenska folket (ja, de som har ett arbete,) har vant sig vid att få mera på lönekontot.
De sämst ställda i vårt samhälle verkar ingen politiker bry sig om, utan pratar vitt och brett om hur jobb ska skapas och Gud vet allt.

Det säger sig självt att flyktingmottagningen kostar pengar, det går aldrig att bortförklara. Men den stora skadan som SD skickligt utnyttjar är, hur många människors liv påverkas i de kommuner dit flyktingarna kommer. Det är också på de orterna SD har fått många sympatisörer. Egentligen är det fantastiskt, att SD hamnade i riksdagen tack vare de etablerade partiernas motvilja att debattera invandring och flyktingmottagning. Partiet hade definitivt inte klarat det av egen kraft.

Det tycka inte gått upp för de gamla partierna att man måste se för att tro. De som har sett hur deras samhällen förändrats genom ankommande flyktingar, har insett hur mycket de inte bara förändrar gatubilden, utan också att dessa människor gör så att de får mindre för sina skattepengar. För så är det ju, pengarna tas från de gemensamma medlen, de kommer inte som en skänk från ovan.

Motståndare till invandring och flyktingmottagning kan kallas rasister eller vad som helst, men de som lade sin röst på SD, röstade som de ansåg vara rätt. Det är många som upplevt att de etablerade partiernas enda försvar mot att tvingas debattera invandring och flyktingmottagning, har blivit droppen som urholkat stenen. När politiker talar om att de behövs, har dessa människor sett sina samhällen förändras till oigenkännlighet. Det gamla trygga invanda är borta och det tycker inte de flesta om.

Vad som hänt inom svensk politik är helt enkelt att SD säger, det som en stor del av svenska folket börjat tänka. Nu har även ett antal Moderater ute i landet tagit bladet från munnen, de sitter upp över öronen i de problem staten skjuter över på kommunerna. Det här belyser på ett utmärkt sätt att vad våra toppolitiker i riksdagen anser vara rätt, är åt helsike fel ute i landet.

Vi är ett rikt land som har råd att vara generöst, sa den nya Moderatledaren. Säg det ansikte mot ansikte till de som drabbats fruktansvärt hårt av den borgerliga politik som förts. På den punkten är hon tydlig, de sjuka, arbetslösa ska klämmas åt ännu hårdare. Det är som ett slag i ansiktet på alla de som blivit arbetslösa eller inte kommit in på arbetsmarknaden. Samma sak med alla de som blivit sjuka på grund av arbetet, eller de pensionärer som inte ens har råd att lösa ut sina mediciner. Det finns gott om rika i vårt land, ett stort antal av dem har blivit det genom en politisk karriär.

Nej, vårt land är inte rikt, då skulle vi ha haft en fantastisk infrastruktur, fungerande skola, vård och omsorg. Det skulle ha funnits bostäder, vi har en bostadsbrist i landet som drabbat de unga som tvingas bo kvar hos föräldrarna. Det är inte bara i storstäderna som ungdomar har svårt att få en lägenhet, det problemet finns lite här och var i vårt land.

Många kommuner tvingas i nuläget reservera lägenheter för att ta emot flyktingar, de kan redan nu se att det kommer att få framtida konsekvenser. När inte de unga varken kan få ett jobb eller egen lägenhet, har kommunerna ett problem de tvingas skjuta framför sig. Vad det sänder för signaler till landets invånare är lätt att förstå, men våra politiker har tydligen svårt för att fatta.

Naturligtvis är det nuvarande läget ohållbart och allt spelar SD i händerna. Redan på "Grevens" tid staplades plastbackar för att visa vad invandring skulle innebära för vårt land. Då var det fråga om ett med dagens mått mätt litet antal, men problemet har växt precis som han förutsåg det skulle bli. Både "Greven" och "Betjänten" hånades av de etablerade partierna och tiden i riksdagen blev kort.

Läste att SD anlitat Ian som rådgivare, vilket betyder att partiet kommer att bli mer professionella när det gäller framföra sitt budskap. Ett enkelt budskap, javisst, men fruktansvärt effektivt eftersom allt fler och fler berörs av de problem som uppstår när människor från en annan kultur inkräktar på deras vardag. Eller som en sa som drabbats av vägglöss, vi får en massa sattyg på köpet med de som kommer hit. Sant eller falskt spelar ingen roll, vi har fått vägglöss som vi trodde var utrotade i vårt land.

Precis som våra ungdomar har invandrare haft svårt att komma in på den svenska arbetsmarknaden, det finns ett överflöd av arbetskraft som ingen vet hur det problemet ska lösas. Den politiker som talar om att hundratusentals jobb ska skapas, uppfattas som tom i bollen. Hur ska jobben skapas?

Visst finns det jobb, men de kan inte tillsättas därför att de arbetslösa inte har den utbildning som krävs. Kvar finns då politiskt skapade jobb avlönade med skattepengar, en dyr affär som snabbt urholkar den gemensamma kassan. För att täcka upp detta måste det till skattehöjningar, vilket i sin tur påverkar konsumtionen.

 Nu börjar auktoriteter lägga sig i och säger att alla som vi tar emot kommer att behövas i framtiden. Jag kan förstå uttalandet från de som har sin lön betalad av skattebetalarna, det finns andra auktoriteter som tittar närmare på hur alla länder ska kunna krympa sina kostymer för att passa i framtiden. Jag tror fullt och fast på den senare kategorin, som redan ser en fördelning av tillgängliga pengar som enda lösningen.

Att bevara det så kallade välfärdssamhälle vi nu har leder oss i fördärvet, den politiska styrningen har skapat ett kaos, som kan sluta i ett inferno för invånarna. Vi får se om vårt land lyckas resa sig som fågel Fenix ur askan av det samhälle som våra politiker lyckats göra till en rykande ruin av. Om svenska folket gaddar ihop sig kan de bli bara tre partier kvar i riksdagen, det har säkert ingen politiker tänkt sig kunna hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar