lördag 13 december 2014

När missnöje och misstro nåt en gräns, kan vad som helst hända.

Det politiska kaos som nyvalet har skapat, har man hör fått folk att tänka efter hur de egentligen vill ha det. Gör man en sammanfattning av vad folk tycker, är det inget parti som anses vara värd att styra vårt land. Mest beror det på att ingen politiker, talar om hur hårt och kallt samhällsklimatet blivit, de pratar bara om hur de vill att vårt samhälle ska se ut.

Vi har inte ett samhälle skapat för invånarna, det är en av orsakerna till att så många är missnöjda med det politiskt skapade samhället. De senaste åtta åren har samhällsklimatet blivit både kallare och hårdare, det är inte invånarnas bästa våra makthavare haft för ögonen. Men att reparera den skada som splittrat ett folk, är knappast genomförbart i en handvändning. Att det måste ske en förändring är något man hör varje dag.

Av folk i gemen har MP:s sympatisörer upplevts som tämligen harmlösa drömmare, som tror sig ha lösningen på hur vi ska få en bättre värld. När den gemensamma budgeten presenterades och Fridolin stolt sade vilka miljösatsningar som skulle göras, tog det hus i helvete. Det var verkligen inte vad det stora antalet fattigare i vårt land ville höra.

Barnfattigdom ska naturligtvis inte finnas i ett (som politikerna framhåller) rikt land, att vart tionde barn lever i fattigdom är en skam utan like. Skolan, vården, omsorgen är i skriande behov av upprustning, det måste gå före vår miljö som klarat sig själv i miljontals år. Vad MP försöker skapa är ett utopiskt landsortsreservat dit tiden inte når.

Anledningen till det är lätt att förstå, de flesta av MP:s anhängare lever i storstadsmiljöer med alla problem det medför i form av föroreningar. Man kan förstå drömmen om Fjollträsk som en grön oas, istället för asfalt och betong. Bilar behövs inte, det finns ju pendeltåg, tunnelbanor och bussar som alla borde använda sig av enligt anhängarna. Det ska kosta pengar att inte anlita de kommunala färdmedlen.

Visst är det billigt att ta sig fram med pendeltåg och tunnelbana i Fjollträsk, men ute i landet är det sannerligen inte billigt. De är välkomna till vår bygd, där kostar det skjortan för de som tvingas åka buss. Eftersom allting måste vara lönsamt och biljettpriset höjts undan för undan, har det blivit färre resenärer, så en ny höjning är snart på gång. Med det tänkande som finns hos de styrande, blir det mesta de beslutar om en förlustaffär.

För de som bor ute i landsorten blir det betydligt billigare att ta bilen, trots högt bensinpris. Det har förekommit protester när OK/Q8 ska lägga ner den bemannade macken i Storvik. Orten är en del av storkommunen Sandviken till vilket det är 1.5 mil. Nu kommer den delen av kommunens invånare tvingas åka till Sandviken för att köpa vindrutetorkare, fläktrem eller lampor till bilen.

Naturligtvis är det beklämmande att politiker som lever så långt från den verklighet många tvingas leva i, kan fatta beslut som kan vara förödande för många. Om vi verkligen kommer att få en global uppvärmning, skit samma tycker många, det är nu vi måste åka till jobbet, skjutsa ungarna och uträtta ärenden som tidigare kunde göras på orten.

Lägger man dessutom till att uppvärmningskostnaderna blir billigare och även skonar bilen från kallstarter. är det bara ett plus mot vårt nuvarande klimat resonerar många. Därför ser de också alla miljöskatter och avgifter som ren lurendrejeri, eftersom de tvingas genom miljöbeslut att bli miljöbovar, för att kunna leva ett normalt liv. Men någon ljusning finns inte för vår miljö, tvärtom behövs det mycket mer pengar.

Nu verkar det som om Centern tagit kommandot när det gäller att rädda vår miljö, ja, rädda det som räddas kan av den landsbygd vi har kvar. Förhoppningsvis har de en mer realistisk syn på hur våra levnadsvillkor ska bli bättre. Motståndet mot kärnkraft finns fortfarande kvar, men om jorden ändå kommer att förstöras på grund av andra länders förorenande, varför inte använda betydligt renare kärnkraft som kan tillgodose allas behov av el.

Vår vattenkraft har försvarats, men nu har EU lagt sig i så att många kraftverk måste byggas om, för fiskens skull. Idiotierna från EU duggar tätt, senaste är att de stora ländernas ledare på affischer dränkts i mjölk. Naturligtvis borde det hällts över dem personligen, men så gör man ju inte ostraffat. Om problemet EU vill ta tag i är att det produceras för mycket mjölk, eller att det säljs mindre blir man inte klok på.

Att EU försöker styra inte bara medlemsländerna och på det sättet även deras invånare, visar på en okunskap om vad det kan ställa till med. Inte minst i de sydeuropeiska länderna svallar blodet hett, vilket redan visat sig. Vad det hela kommer att sluta i kommer att bli intressant, men risken finns att det kan leda till våldsamheter.

Om Cameron får hjälp av EU genom att England utesluts, kommer antagligen fler länder att följa efter. Vad man kan läsa i utländska tidningar är att EU blivit en belastning för den återhämtning alla länder väntar på. Istället för att underlätta, försvårar EU för medlemsländerna. Just nu har Grekland enorma problem, som utan EU:s inblandning haft en bättre chans genom att börja om från början och återuppbygga landet.

Ett land som är konkursmässigt, ska slå vantarna i bordet precis som företag tvingas göra. All hjälp som Grekland fått av rädsla för att banksystemet skulle påverkas, måste naturligtvis ses som att de egna intressena gick i första hand. Men de krav som ställdes på Grekland drabbade landets invånare fruktansvärt hårt, någonting sådant gör man inte ostraffat. Har en känsla av att en majoritet av Grekerna avskyr EU precis som i England.

I vårt land är en majoritet emot införandet av euron, trots att den sista tiden ökat i värde mot kronan. Läste någonting som bara passerade förbi för många år sedan, att en ekonom kommit fram till att världen som då börjat bli global, skulle ha stora fördelar av att använda en enda betalvaluta. Han var till och med inne på att alla länder skulle ansluta sig till denna valuta. Det skulle inte bara undvika valutaspekulationer, utan också göra allt enklare. Tror inte någon mer än jag lade det på minnet.

Vem vet, kanske blir det så en dag. Alla är i dag beroende av varandra, ensam är inte stark. Den läxan borde inte minst Putin lärt sig, för om inte kommer han att få bakläxa av sina invånare. Det som händer överallt är nämligen att när missnöjet och misstron mot de styrande nått en gräns, kan vad som helst hända. Vi ser det ju tydligt i vårt land.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar